Ο Έλληνας πρωθυπουργός, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου, αλλά και του χθεσινού άτυπου δείπνου των ηγετών των κρατών-μελών με αντικείμενο το μέλλον της ΕΕ, είχε την ευκαιρία να συζητήσει επ’ αυτών και σε επαφές που είχε με πολλούς αρχηγούς, μεταξύ των οποίων, με την 'Ανγκελα Μέρκελ, τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Πάολο Τζεντιλόνι.
νοσοκομειο αλεξανδρα τμηματα
το σταυροποδι της κεφαλογιαννη
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, όσον αφορά στο αντικείμενο της σημερινής συζήτησης, ο πρωθυπουργός στάθηκε ειδικότερα στα ζητήματα της φορολόγησης μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, στο θέμα της κυβερνοασφάλειας, στο ζήτημα της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο και σε ό, τι αφορά στις ευρωπαϊκές πλατφόρμες.
Πηγή: Γραφείο πρωθυπουργού/ Andrea Bonetti
διαστημα μονομετρο
Πηγή: Γραφείο πρωθυπουργού/ Andrea Bonetti
Ειδικότερα, σχετικά με το θέμα της φορολόγησης των μεγάλων εταιρειών (GAFA: Google - Apple - Facebook - Amazon), ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επισήμανε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της πρότασης της Γαλλίας, προκειμένου να υποχρεωθούν να πληρώσουν τους φόρους που αντιστοιχούν στις πραγματικές τους δραστηριότητες ανά χώρα.
Επισημαίνεται ότι η γαλλική πρόταση προβλέπει επιβολή φόρου επί του τζίρου και όχι επί των κερδών, λύση η οποία είναι ευκολότερα υλοποιήσιμη. Κατά πληροφορίες, την πρόταση υποστηρίζουν Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, καθώς επίσης και οι: Ελλάδα, Αυστρία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πορτογαλία, όπως προέκυψε από το τελευταίο Ecofin, όπου είχε τεθεί το ζήτημα.
Στο ζήτημα της κυβερνοασφάλειας, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη στήριξη της χώρας στην ενίσχυση του σχετικού ευρωπαϊκού οργανισμού ENISA με διευρυμένες αρμοδιότητες, ώστε να εξελιχθεί στο νέο οργανισμό για την κυβερνοασφάλεια, να προσελκύσει εξειδικευμένους επιστήμονες και να θωρακίσει την Ευρώπη από τις εξωτερικές απειλές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου