Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

μυρωνας βεργαδης

Το ΔΝΤ ζητάει την προκαταβολική νομοθέτηση μέτρων πάνω από 4,5 δισ. ευρώ για το 2019 με στόχο τη διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ. Στα μέτρα περιλαμβάνονται η μείωση του αφορολόγητου στην περιοχή των 5.000 ευρώ, η περικοπή των κύριων συντάξεων με απάλειψη της προσωπικής διαφοράς, το ψαλίδισμα των μισθών στο Δημόσιο και κατά κάποιες πληροφορίες η αύξηση του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 14% ή ακόμη και στο 15%.


μυρωνας βεργαδης

βιβλιοπωλειο κνωσσου ηρακλειο

Τα μέτρα αυτά είναι αναπόφευκτα δεδομένου ότι η συμμετοχή του Ταμείου με το δικό του χρηματοδοτικό πρόγραμμα περίπου 6 δισ. ευρώ είναι ο μόνος τρόπος να μη θεωρήσει η Γερμανία ότι το πρόγραμμα έχει επί της ουσίας ακυρωθεί. Η ελπίδα κυβερνητικών στελεχών ότι η Γερμανία θα υποχωρούσε στο θέμα της αξιολόγησης για να αποφύγει αναταραχές όσο θα προσεγγίζουμε στις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν επιβεβαιώθηκε από την εξέλιξη του Eurogroup της Πέμπτης με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να δείχνει με τη στάση του πως ότι μια νέα κρίση γύρω από την Ελλάδα θα ενδυνάμωνε εκλογικά τον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ και δεν θα τον αποδυνάμωνε.


Η ανάλυση βιωσιμότητας του ΔΝΤ ναι μεν ξεκαθαρίζει πως το ελληνικό χρέος είναι «εξαιρετικά μη βιώσιμο», ωστόσο την ίδια στιγμή αναφέρει πως το χρέος μπορεί να γίνει βιώσιμο εάν η Ελλάδα καταγράψει διατηρήσιμα πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 3% για όλη την περίοδο 2018 – 2040. Να σημειωθεί πως το γεγονός ότι το ΔΝΤ θεωρεί μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος, καθιστά απαγορευτικό για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να το χαρακτηρίσει εκείνη βιώσιμο και να εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE), το οποίο να σημειωθεί είναι το βασικό συστατικό στο success story της κυβέρνησης.



εξαγορα ενσημων ικα αλλοδαπων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου